ЗА МЕН

Казвам се Бойка Каламова и съм създател на собствено терапевтично направление „Каламия“.

Родена съм в Карлово през 1962 година. През 1987 се дипломирах като инженер-геолог, образование, което ми даде знания за Природата като цяло.

После животът ми тръгна в друга посока. Тренирайки тай дзи цю ан, имайки личен мотив,  стигнах до курс по Китайска медицина към Спортна Академия – София. През 1998 година се срещнах с д-р Шън Фей – лекар и майстор по бойни изкуства. Той стана мой учител и ментор в продължение на две години.

След това останах в екип с български колеги още три години и работех с хора с много тежки заболявания.

Сблъсъкът между очакването на клиентите някой да ги излекува и холистичния подход на източната медицина ме доведе до решението да се пренасоча към профилактиката.

Бойка Каламова

Преминах през школите на „Хилтън“- София, СПА хотели към „Албена“ на морето. Така успях да премина обучения на висш клас козметични марки за лице и тяло, различни СПА масажи и подходи.

В литотерапията ме въведе прекрасната Лидия Старикова.
Посещението ми в Панча Карма института към Ашрамите на Бабаджи в Индия ме въведе в тънкостите на индийските масажни практики.
Доктор Сандживани Таруна ми даде изключителни възможности да обогатя предлаганите услуги в студиото ми с нейните практики по аюрведа йога масаж и женски масаж за хормонален баланс.

Училището по „Натуропатия“,  организирано от Алпенфарма (внасящи шуслерови соли и хомеопатични продукти) с водещ Графиня Ангелика Волфскийл, курсът по “Приложна ароматерапия“ с преподавател Валентина Славова, обогатиха познанията ми.
Обучението ми в лимфен дренаж по методите на д-р Воодер допълни комплексния ми подход в терапиите ми.
Изучаването на Хормонална йога – практика за жени, създадена от бразилката Дина Родригес ми даде нов поглед към женското здраве.

Петнадесет години студио „Пагане“ беше мястото, където посрещах своите клиенти.
Петнадесет години бях част от екипа на гл.ас. Милчо Войников и преподавах СПА терапии в Спортна Академия – София.
Петнадесет години заедно с Фондация „Табита“ работехме по проект за обучение на деца в неравностойно положение, за да получат реални професионални умения и занаят.

Петнадесет години създавах авторски терапии за лице и тяло, базирани на холистичния подход на източните медицини.
Петнадесет години предлагах подкрепа с БАД на своите клиенти, като част от възстановяването им, докато стигнах до познанието за клетъчната храна.

През 2020 година станах студент в Онлайн университет LIFT в специалност „Тренер по холистично здраве“. След две годишното обучение продължих да надграждам и използвах възможността да завърша и специалността Хипнопрактик.

Това ми дава ми възможност да правя цялостни програми, включващи хранене, двигателен режим, майндфулнес практики, коуч подкрепа и отработване на негативни убеждения, които ни пречат да имаме щастлив живот.

Когато тези програми се съчетаят с терапии на място, резултатът е по-бърз и по-цялостен.

 

 

През 2021 година преименувах студио „Пагане“ в Холистичен Център „Каламия“! Това отговори на желанието ми да заявя себе си като терапевт с индивидуален и цялостен подход в работата си.

Тук  посрещам клиентите си, осъзнали отговорността си за здравето и щастието си, и аз  се явявам само катализатор към постепенната им промяна!

През 2023 осъществих проекта си „Женско здраве с Каламия“, включващ обучение по Хормонална йога на Дина Родригес и практики, подкрепящи женското здраве и красота.

Предстои този проект да се доразвива и осъществява в по-малък или в по-разширен вариант – като лекции и като обучение в умения.

За да стигна до повече клиенти, искащи да подобряват здравето си и това на близките си по естествен, натурален начин, започнах да правя и онлайн обучения в посока Семейно и Женско здраве.

Щастлива съм, че се появиха партньори, с които сме на една вълна!

Очаквайте новите ни съвместни проекти!

СЕРТИФИКАТИ

Градивното и креативно личностно развитие, като първо и неотменимо задължение на личностната култура, не само повлиява чувството за собствено значение и увереност, но и подобрява в пъти качеството на работата и грижата за клиентите.

След годишни целенасочени усилия в направлението на борбата за облекчаване на телесната и душевна проблематика, вече с гордост мога да заявя, че наред с всички други, представени по-долу тук, мои професионални квалификации, мога да се похваля и с най-важната за мен от всичките тях – правоспособността да мога да се нарека съвършено правоспособен „Треньор по холистично здраве“.

Гордост и качество, което ежедневно пренасям и в работата си с Вас!

ТРЕНЬОРСКИ ПРОГРАМИ

ТЕРАПЕВТИЧНА КВАЛИФИКАЦИЯ