ТЕРАПИИ ЗА ЛИЦЕ

Осъзнаването, че всичко в Природата е свързано, е първата стъпка към живот в мир и равновесие. Емоционалното ни състояние се отразява на външния ни вид. Кожата, която е връзката ни с околния свят реагира на всеки дисбаланс в нас. От това дойде вдъхновението ми да създам терапии за лице, свързани с хармонизиране на петте първоелемента – Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода. Комбинирах диагностиране според Китайската Традиционна Медицина; балансиране на потока на енергия на меридианите, свързани с конкретния елемент; лицева терапия съобразена със състоянието на кожата; въздействие върху различни органи и различни части от кожата на тялото.

 
Бойка Каламова
АВТОРСКА ТЕРАПИЯ
Зонов масаж на лицето с полускъпоценни камъни
Кликни тук и прочети повече >>

Холистичният подход в лицев масаж тук е получен, чрез  третирането на зони, отговарящи на чакрите и свързаните с тях органи, според Аюрведичната традиция.
Нежен, но дълбоко въздействащ, масажът се изпълнява с различни кварцови кристали. Кремът, който се нанася предварително е съобразен с типа кожа.
Резултатът е уникално изживяване, въздействие на цялото тяло, баланс на енергията, релакс на нервната система.

АВТОРСКА ТЕРАПИЯ
Лифтинг терапия на лице с шуслерови соли
Кликни тук и прочети повече >>

Искате да се насладите на спокойствие, релакс и топла грижа? Искате специално отношение към кожата на лицето си, да я почувствате стегната и млада? Това е вашата терапия!
Холистична терапия, създадена да балансира целия организъм, работейки върху зоните на лицето, отговарящи на различните органи според ТКМедицина. Това води до цялостно подобряване на моментното емоционално състояние, повлияване по рефлекторен път на всички меридиани.
Като масажни практики се използва лимфния дренаж на д-р Воодер и авторски масаж с минерали, отговарящи на шуслеровите соли. Използването само на флорални води и кремове с шуслерови соли дава гаранция за чистота на продуктите. За по-пълно изживяване се включва и масаж на ръцете.
След терапията кожата на лицето е видимо по-свежа, хидратирана, подхранена и стегната!

ТЕРАПИЯ
Вакуумен масаж на лице
Кликни тук и прочети повече >>

Преждевременно повяхване на кожата на лицето; бръчки; отсъствие на тонус на дълбоките тъкани на лицето; двойна брадичка; провисване на овала на лицето; оточност; неравномерен, болезнен цвят на лицето; следи от акне – това са проблемите, при които масажът с вендузи на лицето помага.
Подобрява се циркулацията на кръв, лимфа и междуклетъчна течност. Метаболитните, възстановителни и имунни процеси в тъканите се ускоряват десетократно. Увеличава се секрецията на потните и мастни жлези. Намаляват се отоците, подобрява се храненето и дишането на кожата.
В зависимост от вида кожа, масажът се извършва през 3 до 8 дни.
След масажа кожата става стегната, гладка и еластична!

ръце и вода
МЪДРИ РЪЦЕ
Елемент Вода
(дихидратирана кожа)
Кликни тук и прочети повече >>

Енергията на елемента Вода се свързва със зимата. За това терапията е разработена с код „Топло!“ Меридианите „Пикочен мехур“ и „Бъбрек“ са тези, на които в студеното време намалява енергията им. Това се случва и при изпитване на страх и ежедневния стрес.
Терапията започва с масаж на гърба с горещи камъни.
Лицевата процедура е разработена за дехидратирана кожа и се изпълнява с продукти на Babor. Масажът включва и обработка на лицето с нефритов масажор.
Докато стои подхранващата маска на лицето, с мокса се нагрява началото на меридиана на бъбрека, за да се захрани с енергия.
Енергията на бъбрека храни пикочо-половата система и костите, за това олиото за масаж с камъните е разработено с маслен извлек на градински чай и етерични масла от здравец, равинтсара и бял равнец.

ръце и дърво
МЪДРИ РЪЦЕ
Елемент Дърво
(терапия за мазна и смесена кожа)
Кликни тук и прочети повече >>

Енергията на елемента Дърво се свързва с меридианите „Черен дроб“ и „Жлъчен мехур“. Застой на енергията по меридиана „Жлъчен мехур“ се получава при нервно напрежение, гняв, обида, безсилие да се справим с дадена ситуация, преглъщане на недоволство. Най-често това се изразява в мигренозно главоболие, повишаване на кръвното налягане, безсъние и безпокойство.
Черният дроб се грижи за изхвърляне на мазнините. Ако е блокирал, организмът се опитва да изхвърли тези токсини по друг начин. Кожата на лицето, понякога и на гърба се омазнява прекомерно.
За да се повлияе на тези симптоми, терапията започва със скалп масаж, изпълнен с релаксиращо масло. След това се поставя компрес на черния дроб, за да се стимулира детоксикация.
Лицевата терапия се извършва с продуктите на Babor, с основна активна съставка чаено дърво. Действа балансиращо на смесената и мазна кожа. Регулира се секрецията на мастните жлези, действа антибактериално. След терапията лицето е матирано, без неприятен лъскав филм по повърхността на кожата.

ръце и земя
МЪДРИ РЪЦЕ
Елемент Земя
(нормална кожа, склонност към отрицание)
Кликни тук и прочети повече >>

На елемента Земя отговаря късното лято, когато Ин и Ян са в пълен баланс. Енергията на меридианите „Далак-Панкреас“ и „Стомах“ се поврежда при прекалено притеснение. Често това е съпроводено с хормонален дисбаланс. Избрала съм един от най-честите случаи – лимфен застой.
Терапията започва с лимфен дренаж на краката, после активиране на седемте чакри с кристали за постигане на баланс.
Лицевата процедура е разработена за нормална кожа, използват се продукти на Babor, като масажът се извършва с планински кристал, минералът, който активира меридиана „Далак-Панкреас“.
Сладка мента, роза и жасмин ухаят в крема за ръце.

ръце и метал
МЪДРИ РЪЦЕ
Елемент Метал
(суха, зряла кожа)
Кликни тук и прочети повече >>

Енергията на Метала е суха и студена. Тя контролира меридианите „Дебело черво“ и „Бял дроб“. Когато тази енергия е в дисбаланс, може да се изрази в хрема, кашлица, ангина, бронхит, пневмония, запек, студени ръце и стъпала. Кожата на цялото тяло става изключително суха.
Терапията започва с маска на дланите и стъпалата с подхранваща крем-маска, която после се втрива в кожата чрез масаж.
При запек се прави билков компрес на корема, след което се продължава с дълбок масаж.
Ако меридиана на белия дроб е пострадал, може да се поставят вендузи, да се нагрее с мокса, да се направи масаж със загряващо олио на гърдите и гърба – работи се индивидуално.
Лицевата процедура е разработена за много суха кожа, с продукти на Babor, като спрямо конкретното състояние са подбира подходящ серум и маска.

ръце и огън
МЪДРИ РЪЦЕ
Елемент Огън
(терапия за чувствителна кожа)
Кликни тук и прочети повече >>

Енергията на Огъня се свързва с меридианите „Сърце“, „Тънко черво“, „Перикард“ и „Триенергизатор“.
Различни са симптомите, които показват дисбаланс в тези меридиани. Най-характерното е чувствителност и зачервяване на кожата на лицето.
За това лицевата терапия е разработена за чувствителна кожа. Използват се продукти на Babor и кремове с шуслерови соли.
За преодоляване на застоя на енергията по тези меридиани служи масаж на целите ръце. И четирите меридиана са ръчни. Емоционално те блокират при липса на радост в живота, при депресия.
Включването на масаж с розов кварц на определени биологично активни точки помага за по-цялостно въздействие.
Компрес на лицето със шуслерова сол номер 3, охлаждащ масаж на лицето с планински кристал, вендузи на корема, преобладаващ аромат на лавандула, са някои от детайлите, с които се постига баланса на енергията.

каламия