СПА ТЕРАПИИ

СПА ТЕРАПИЯ
Билков пилинг-масаж
Кликни ту и прочети повече >>

Нежен ексфолииращ масаж, извършен с базово масажно олио, в което за скраб са поставени стрити частици от маточина, салвия или розмарин.
Маточината намалява чувството за тревожност, помага при проблеми със съня, отпуска схващания, успокоява болка. Подходяща е за релакс.
Салвията (градинския чай), има антисептичен и антимикотичен ефект, намалява ревматични оплаквания, действа диуретично, регулира изпотяването. Подходяща е за баланс.
Розмаринът има тонизиращ ефект, събужда желанието за живот, бори са срещу слабостта и изтощението и успокоява болката в напрегнатите мускули. Подходящ е за тонус.
След билковия пилинг кожата става мека, красива и заредена, а ароматерапевтичното действие на билките е повлияло на конкретното емоционално състояние.

СПА ТЕРАПИЯ
Подхранваща и стягаща кожата терапия- Babor
Кликни ту и прочети повече >>

Искате кожата на тялото ви да придобие стегнат и младежки вид? Тогава решението е тази терапия с подхранваща и стягаща маска.
Мощното действие на А, С и Е витамините подсилват защитните сили на кожата, борят се срещу негативното въздействието на слънчевите лъчи. Други компоненти на маската се грижат еластина и колагена в кожата да се възстановят.
След нежна ексфолиация, която подготвя кожата, тялото се оставя 20 минути в покой да поеме маската. Следва хидрофилен масаж с билков извлек, който помага маската да се попие още по-дълбоко.
След терапията кожата е с повишен тонус, еластична и млада, а нервната система е отпочинала и бодра!

хималайска сол
СПА ТЕРАПИЯ
Пилинг-масаж на цяло тяло с хималайска сол
Кликни ту и прочети повече >>

Хималайската сол се е образувала преди около 500 милиона години в топло тропичесто море. Тя съдържа над 80 елемента в йонна форма, в съотношение такова, каквото е било то в първичния океан. Доказано е, че съотношението на елементите в течностите на нашия организъм е същото, като в океана.
Използването точно на хималайска сол в терапиите подпомага метаболитните процеси и кожната циркулация. Солните кристали вибрират с честотата на човешките клетки и поради това става възможно да се изчистят енергийно чакрите, и да се защити организма от вредните електромагнитни излъчвания.
Комбинирана с базово масажно олио, което действа подхранващо, солта стимулира кожата и я прави мека като коприната.
Специфичните масажни техники действат тонизиращо не само на кожата, а и на мускулите и подкожните мазнини.

СПА ТЕРАПИЯ
Билкова терапия гръб
Кликни ту и прочети повече >>

Прекрасна процедура за справяне с болките в гърба, предизвикани от нервно напрежение.
Започва се с билков пилинг с маточина. След това гърба се завива с билково килимче, чиито билки са активирани с гореща вода. Подборът на билките е индивидуален. Така се лежи 10-15 минути и се оставят естествените билкови аромати да създадат преживяване за отпускане на ума и духа. Топлината и последващият масаж отпускат мускулното напрежение и имат обезболяващ ефект. Усещането е за нежна топлина и спокойствие.
Кожата след терапията е мека и заредена.

масаж на корем
СПА ТЕРАПИЯ
Билкова терапия стомах
Кликни ту и прочети повече >>

Зоната на слънчевия сплит е център на нашите емоции.
След пилинг с розмарин се поставя топло билково килимче върху стомаха и корема.
Престоят 10-15 минути действа успокояващо на духа, отпускащо на мускулното напрежение и създава чувство за пълно благосъстояние. Билките стимулират метаболизма и меката топлина спомага да се елиминират ненужните метаболитни продукти от кожната тъкан.
Застойните процеси в червата се раздвижват от последващия специален масаж.

глинена маска за тяло
АВТОРСКА СПА ТЕРАПИЯ
Глинена маска на цялото тяло с различни видове глини
Кликни ту и прочети повече >>

Различните видове глини имат различно въздействие върху кожата. Тази терапия е разработена на базата на познанията за петте елемента в КТМ.
При мазна кожа се използва зелена глина, при чувствителна – червена глина, при нормална, но склонна към оточност – жълта глина, при много суха – бяла глина и при дехидратирана – сива глина.
Терапията започва с нежен пилинг, за да се премахнат мъртвите клетки на роговия слой на кожата на цялото тяло. Маската се приготвя от подходящия вид глина и съответстващ на състоянието на кожата билков извлек.
Може да се добави термо лосион, ако е нужно, за да се усили циркулацията на кръв и лимфа, да се стимулира метаболизма и да се отпуснат мускулите.
Различните глини действат различно – детоксикиращо, успокояващо, подхранващо.
Маската се отмива с душ. В случай, че не се продължи терапията с масаж, се нанася подходящ крем за тяло.
Терапия, която е подходяща като грижа за всеки тип кожа, по всяко време на годината!