МАСАЖИ И ТЕРАПИИ

Забързаният ритъм на живота ни увеличава ежедневната потребност от пълноценна почивка, за възстановяване на жизнената ни сила.Необходимо ни е уединение и адекватна грижа за поддържане на тялото ни здраво и гъвкаво, за стегнат силует и блестяща кожа. В холистичния център „Каламия“ се съчетават оздравителни методи с многовековна история и най-ефективните съвременни научнипостижения за цялостно балансиране на организма.

Бойка Каламова
Масажи
ЗА ДОКОСВАНЕТО
Кликни тук и прочети повече >>

В зависимост от състоянието на тялото се подбират масажни техники и движения, за отпускане на схванатата мускулатура, подобряване кръвообръщението и лимфотока, успокояване на нервната система, премахване на болката и зареждане на организма с нови сили.

ароматно масло
ЗА МАСЛАТА
Кликни тук и прочети повече >>

Основните масажи на цяло тяло се извършват с масла, приготвени по специални рецептури от базисни масла, билкови маслени извлеци и аромамасла. За специфичните нужди на всеки може да се подбере масло, което е подходящо за моментното емоционално и физическо състояние и съответства на климатичните условия. За засилване действието на маслата, те се съхраняват в цветни стъклени бутилки, които пропускат само определена дължина на светлинната вълна. Така се зареждат допълнително с точно определена енергия.

свещ и спа
ЗА СВЕТЛИНАТА
Кликни тук и прочети повече >>

Човек възприема с очите си само 25 % от цветовете. Останалата част се регистрира подсъзнателно като вибрация с определена дължина на светлинната вълна. Този феномен е в основата на цветотерапията. Тя повлиява благоприятно физическото, емоционалното и психическото състояние.
По време на масажа на цяло тяло се използват различни цветни светлини, съобразени с моментните нужди на организма. За тонизиране се използват червената, оранжевата и жълтата светлина, за балансиране – зелената и за релаксиране – синята.

лотос
ЗА МУЗИКАТА
Кликни тук и прочети повече >>

Индивидуалният подбор на музиката, звучаща по време на терапията, подпомага пълното възстановяване на физически, емоционален и психически план.

масаж на лице
ТЕРАПИИ ЗА ЛИЦЕ
МАСАЖИ ЗА ТЯЛО
спа терапия
СПА ТЕРАПИИ
аюрведа
АЮВЕРДИЧНИ ТЕРАПИИ
лечебна терапия
ЛЕЧЕБНИ МАСАЖИ