ЛЕЧЕБНИ ТЕРАПИИ

Човек търси помощ при терапевт, когато не може да се справи с постоянната хронична болка в костите, ставите и мускулите, неврологична болка и главоболие. Причините за такива болки обикновено са съчетание от въздействието на студ, неправилна стойка и обездвижване, на стара травма, на нервно напрежение и стрес.


За да се справя с болката, възпалението и обездвижването използвам методите на Традиционната Китайска Медицина – вендузи, акупресура, акупунктура, мокса, магнитотерапия, лазертерапия, в различни комбинации.Тези методи помагат и за справяне със заболявания на дихателната система, за общо възстановяване и тонизиране, за укрепване на имунната система.


Когато се комбинират с подходящ хранителен и двигателен режим, с подходящи БАД, клетъчно хранене и детокс, тези терапии водят до мечтаното енергично и гъвкаво тяло, до възможността отново да сме жизнени, отдадени на любимите си хора, работи и хобита!

Бойка Каламова
ЛЕЧЕБНИ ТЕРАПИИ
МОКСОТЕРАПИЯ
Кликни тук и прочети повече >>

Моксотерапията е един от основните методи на въздействие в Традиционната Китайска Медицина. Чрез него се подава Ян енергия в тялото, регулира се и се пречиства застоя на енергия и кръв, премахва се студ и влага. Въздейства на всички органи. Може да се използва за обща профилактика и вдигане на имунитета, предпазване и лечение на респираторни заболявания, укрепване на храносмилането, половата система, костно-ставния апарат и мускулите, за предпазване от болести свързани с процеса на остаряване на организма.
Може да се използва и при деца, и при хора в напреднала възраст.
Изключително полезна е при възстановяване след боледуване, операции, химио и лъчетерапии.

ЛЕЧЕБНИ ТЕРАПИИ
У СЪН ДЖЪ
магнитни вендузи
Кликни тук и прочети повече >>

Основен метод, който използвам в практиката си.
Тези магнитни вендузи комбинират вакуумтерапия, акупресура и магнитотерапия.
Постоянният магнит е болкоуспокояващ и хармонизира Ин и Ян енергията в тялото.
Вакуумът изтегля патогенния причинител на заболяването и подобрява кръвообръщението.
Пресурата помага да се замести огромна част от схемите за акупунктура – зоново и по Биологично Активните Точки, като възстановява енергийния поток по каналите.
Синергийното действие на тези три методи е изключително ползотворно за всеки болков синдром, за регенерация на тъканите, за балансиране на енергията в тялото. Няма противопоказания и може да се използва както профилактично, така и оздравително!

ЛЕЧЕБНИ ТЕРАПИИ
ВАКУУМ ТЕРАПИЯ
вендузи
Кликни тук и прочети повече >>

Основните проблеми, при които се използват вендузи са причинени от външна патогенна енергия – най-вече студ, влага и вятър. Това е обяснението на КТМедицина. На биофизично ниво вакуумът подобрява кръвообръщението в зоната, където са поставени, подпомагат да се подобри еластичността на съдовете , да се премахне лимфния застой.

  Използват се с успех при:
 • повишено мускулно напрежение
  • при простудни заболявания, особено при поражения в белия дроб и бронхите
  • при заболявания на опорно-двигателния апарат, остеохондроза, остри и хронични миозити, артрити, артрози, нарушена стойка
  • при понижен имунитет
  • при възстановяване след травми
  • при нарушаване моториката на червата
  • при психичен стрес
  • при преумора след тежко физическо натоварване
  при застой на кръв, лимфа и междуклетъчна течност в органите и тъканите
  • за лечение на целулит и затлъстяване